Samsung patentirao pametna sočiva sa kamerom

Samsung patentirao pametna sočiva sa kamerom

1545
0
PODELI

Izgleda da ćemo u budućnosti svi nositi pametna kontaktna sočiva, kao tajni agenti iz filmova. 🙂 Samsung je u Južnoj Koreji patentirao kontaktna sočiva sa ekranom koja projektuju slike direktno u oči osobe koja sočivo nosi. Ugrađenu kameru i senzore kontrolisali bi treptanjem.

Breaker

Prema izveštaju sa bloga SamMobile, Samsung je počeo da razvija sočiva kao sredstvo za stvaranje unapređenog iskustva prilikom konzumacije poboljšane realnosti (AR), boljeg od onog koje pružaju Google naočare. Pametno sočivo je nevidljivo i projektuje sadržaj direktno u oči osobe.

Samsung smart contact lense

Upravljanje treptajem nije nemoguće. Postojale su razne funkcije za Google naočare, npr. ukoliko namignete dok ih nosite istovremeno slikate okolinu. Iako realno mnogo bolje i manje neprijatno izgleda kretanje po interfejsu putem smartfonova i touchpad-a.

Samsung smart contact lense

Google poseduje dva patenta za pametna kontaktna sočiva sa fleksibilnom elektronikom i senzorima koji čitaju hemikalije i suze iz očiju osobe koja ga nosi, kako bi utvrdili da li je njihov nivo šećera u krvi pao do fatalnog nivoa.

Kompanije često ne objave finalne verzije proizvoda koje patentiraju, ali sve počinje sa snom, zar ne?

Izvor: mashable

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR