Samsung ozvaničio Gear S sat sa zakrivljenim ekranom

Samsung ozvaničio Gear S sat sa zakrivljenim ekranom

1130
1
PODELI

Već se znalo da će Samsung predstaviti novi pametni sat na IFA, ali oni su ipak odlučili da malo požure – upoznajte Gear S!

Breaker

Gear S je pametni sat koji će imati podršku za 3G i zakrivljeni Super AMOLED displej. Samsung smatra da će 3G povezivanje pružiti korisnicima “slobodu da žive život u pokretu”, ali mi ne znamo koliko je on zapravo potreban.

Zakrivelji displej je verovatno najvažnija mogućnost, jer je veliki 2 inča i poseduje rezoluciju od 360×480 piksela. Prema Samsungu, biće ugodniji za nošenje, jer će bolje naležati na zglob od bilo kog klasičnog sata, zahvaljujući svom zakrivljenom obliku. Uparen je i sa fleksibilnim kaišem kako bi bio još zgodniji za nošenje.

Samsung Gear S Pure White

Gear S je zasnovan na Tizen operativnom sistemu, tako da će raditi samo sa Samsung uređajima. Imaće mogućnosti poput glasovnog navođenja za pešake pomoću HERE aplikacije (iza koje stoji Nokia), izlistavanja vesti 24h dnevno i podršku za servise poput S Health, Nike+ Running, pregled akcija na berzi, itd.

Kompletne specifikacije podrazumevaju Super AMOLED displej od 2 inča (360×480 piksela), dvojezgarni procesor od 1GHz, 512MB RAM memorije, 4GB interne memorije, WiFI 802.11 b/g/n, A-GPS i GLONASS, Bluetooth 4.0, USB 2.0, 3G podršku (900/2100 ili 850/1900), IP67 sertifikat i baterjiu od 300mAh (2 dana korišćenja).

Samsung Gear S Blue Black

Biće dostupan u Blue Black i Pure White bojama sa početkom prodaje u oktobru.

Cena još uvek nije poznata.

 

Izvor: TalkAndroid

 

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR