Samsung je vodeći po upotrebi interneta na mobilnim uređajima

Samsung je vodeći po upotrebi interneta na mobilnim uređajima

809
0
PODELI
Samsung-Logo

Samsung je preuzeo krunu i postao vodeći u upotrebi interneta na mobilnim uređajima, prema Statcounteru.

Pre godinu dana Nokia je bila vodeća u globalnoj upotrebi interneta na mobilnim uređajima, ali danas Korejski proizvođač drži više od 25% upotrebe interneta na mobilnim uređajima, precizno 25.47 %, odmah ispred Apple-a koji ima 25.09%. Nokia ima malo ispod 22%. Apple je i dalje vodeći u Americi, ali opada brzo u razvijenom svetu. Statcounter tvrdi i da je u maju 2012. Google Chrome bio lider među web browserima po globalnoj upotrebi interneta i sada je po prvi put prešao Internet Explorer u Americi. U junu je Chrome zauzeo prvo mesto u Americi sa 34.02%, dok je IE pao na 32.46% sa prethodnih 40.89%.

Za svoj uspon Chrome i Samsung mogu u mnogome da zahvale Google-u, čiji je Android operativni sistem prisutan na većini pametnih telefona kupljenih danas na globalnom nivou. U Velikoj Britaniji, po ciframa čiji je izvor Kantar Worldplanet, 30 posto svih prodatih telefona su Apple telefoni, dok Android telefoni dominiraju sa 57 procenata. Uprkos tvrdnji da je PC mrtav, i dalje veći deo globalne upotrebe interneta je upravo na PC računarima. No, korišćenje interneta na mobilnim uređajima je u porastu. Globalno se povećalo sa 11.09% na 16.08%, iako je na zrelijim tržištima kao što je ono u Velikoj Britaniji, taj porast bio malo blaži.

Poslednja generacija mobilnog interneta se pojavila ove godine, sa mobilnim broadband internetom i značajno unapređenim brzinama prenosa.

Da li će Samsung i Chrome zadržati ove pozicije ostaje da se vidi, a što se tiče Androida verovatno će još dugo vremena biti dominantan.

Izvor: Fudzilla

 

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR