Samsung je odbio da kupi Android 2004. godine

Samsung je odbio da kupi Android 2004. godine

946
2
PODELI

Android je projekat koji je počeo Endi Rubin u kompaniji nezavisno od Google-a. Tek 2005. godine je Google kupio ovaj mobilni operativni sistem, a tek par godina kasnije je imao veliki uticaj na tržište pametnih uređaja. Ipak, izgleda da Google nije bio prvi Rubinov izbor za pronalaženje finansija za Android.

Breaker

Android tim je prvo pitao jednog od najvećih proizvođača mobilnih telefona da finansira Android projekat. 2004. godine Endi Rubin i Andorid tim su odleteli do Južne Koreje kako bi pričali sa predstavnicima kompanije Samsung oko obezbeđivanja sredstava za Android, ali umesto očekivanog entuzijazma, predstavnici Samsunga su se, navodno, smejali celom Android timu u sali za sastanke. Oni nisu mogli ni da predosete da se smeju grupi ljudi koji će kasnije kompletno preokrenuti tržište pametnih telefona. Par godina kasnije, Android je postao glavni operativni sistem na Samsung mobilnim telefonima.

Android-Ice-Cream-Sandwich

Nakon što je Samsung odbio, Rubin se sastao sa Leri Pejdžom. Sastanak se završio tako što je Google kupio Android, a onda postao izuzetno popularan mobilni operativni sistem. Zanimljivo je da je Samsung mogao biti vlasnik Androida danas, samo da je imao sluha za pravac u kome se kreće industrija.

 

Izvor: TalkAndroid

2 KOMENTARA

  1. Svako normalan bi se smejao tadasnjem Androidu. Realno, bez Google-a ne bi postao ni priblizno toliko rasprostranjen, a bez Apple-a ga ne bi vise ni bilo. Nakon sto je gledao Jobsovu prezentaciju prvog iPhone-a iz automobila, glavni dizajner Androida je bio "oduvan". Pozvao je svoj tim i rekao "brisite sve, idemo iz pocetka". Tek oko 3 godine kasnije Android je postao dostojan protivnik iOS-u, ali i dalje, i dan danas, dosta slabiji.

  2. jedini deo u kom ios idalje moze da se bije sa androidom su aplikacije i igrice posto je itunes pun kakvih oces iako google ima dosta,apple ima mnogo vise nekih premium,u svim ostalim poljima andoid je odavno presao ios,mozes da mu stavljas podesavanja kakva god hoces da ga ucinis potpuno tvojim odnosno kako da kazem da ga customize po svojoj volji,da ga root pa da ubacis kakav god hoces rom,takodje postoji mnogo vise verzija telefona sa androidom nego sa ios,logicno tako da imas mnogo vise mogucnosti da dobijes dobre stvari za male pare,inace iphone je definitivno precenjen,tolko od mene 😀

POSTAVI ODGOVOR