Samsung i NVIDIA prekidaju sve svađe oko patenata

Samsung i NVIDIA prekidaju sve svađe oko patenata

970
0
PODELI

Nakon legalnih razmirica koje godinama traju između kompanija Samsung i NVIDIA, oba proizvođača čipova sklopili su sporazum da će odbaciti sve međusobne tužbe u vezi sa patentima.

Breaker

Septembra 2014 NVIDIA je tužila Samsung i Qualcomm, navodeći da su obe firme pravile hardver koji krši NVIDIA patente u pogledu arhitekture za obradu grafičkog prikaza.

Nvidia Tegra 250

Internacional Trade Commission je prošle jeseni presudila u korist Samsunga, čime je odbacila mogućnost da su narušena dva NVIDIA patenta, dok je za treći patent odlučeno da ga Samsung jeste upotrebio bez dozvole, ali je i kompaniji NVIDIA ukinut patent jer se smatra nevažećim.

Tokom svega ovoga, Samsung je pokrenuo kontra-tužbu protiv NVIDIA, tvrdeći da je NVIDIA prekršila dva Samsungova patenta i da je varala u benchmark testovima kod svojih Tegra čipova kako bi se činili da su brži od Exynos modela.

Samsung Exynos 8

Ali današnjom objavom, na sva ta legalna prepucavanja stavljena je tačka. NVIDIA je dala izjavu da nije postigla nikakav veći dogovor sa kompanijom Samsung što se tiče licenciranja, ali su odlučili da odbace sve optužbe, dok će određene patente ustupiti jedan drugom na korišćenje.

 

 

Izvor: PhoneArena

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR