Samsung Galaxy S4 se zapalio ispod jastuka

Samsung Galaxy S4 se zapalio ispod jastuka

1522
0
PODELI

Trinaestogodišnjakinju iz Teksasa, Arijel Tolfri, u sred noći probudio je miris gorenja Galaxy S4 telefona, koji je tom prilikom bio ispod njenog jastuka.

Breaker

Cela situacija počela je prilično nevino. Kako se danas tinejdžeri puno dopisuju, šalju poruke i slike na društvene mreže ili pretražuju internet do kasno u noć, mesto ispod jastuka deluje vrlo zgodno za ostavljanje telefona. Nažalost, ovaj slučaj dokazao nam je da to ima i svoje loše strane.

Samsung Galaxy S4 izgoreo

Bilo je situacija kada telefoni uspešno prežive požar ili čak kosilicu, ali u ovom slučaju od telefona ostala je samo gomila plastike koja jedva podseća na Samsung telefon. Tomas, otac male Arijel, veruje da se telefon pregrejao, čime se baterija nadula i iz nje je buknula vatra. On je odmah kontaktirao Samsung i prijavio incident, a onda je kontaktirao i medije.

Odgovor kompanije Samsung je bio ujedno i diplomatski, ali i pun zdravog razuma. Prema rečima osobe zadužene za odnose s javnošću, baterija, koja se okrivljuje kao uzrok za ovaj incident nije originalna Samsung baterija. Naravno, iako proizvođači upozoravaju da se koriste samo originalni delovi, ljudi i dalje pribegavaju povoljnijim i, očigledno, manje sigurnim varijantama. Samsung je naveo i da, naravno, postoji šansa da se uređaj pregreje ukoliko se drži ispod jastuka, dušeka ili deblje tkanine, i time sprečilo bilo kakvo strujanje vazduha. Zapravo, ovaj scenario je predvidljiv, pa čak Samsung u svom uputstvu upozorava da se to ne radi. Ipak, retko kod danas čita uputstva, a još manje i pridržava.

Tomas je rekao da Samsung, kao i ostali proizvođači, treba bolje da istakne upozorenje kako bi bilo vidljivije.

Devojčica, na svu sreću, nije bila povređena, a kompanija Samsung će zameniti i jastuk, dušek i kompletnu posteljinu. Pored toga sprovešće se detaljna istraga kako bi se utvrdio tačan uzrok ove nesreće.

 

Izvor: Android Community

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR