Samsung Galaxy Note 7: sve novosti koje donosi

Samsung Galaxy Note 7: sve novosti koje donosi

4430
0
PODELI

Samsung je prošle nedelje objavio svoj izveštaj prihoda za drugi kvartal ove godine i prikazao profit od preko 5 milijardi dolara, jer su Galaxy S7 i S7 edge postigli veliki uspeh. Tek predstavljeni Samsung Galaxy Note 7 je jedan od najočekivanijih uređaja za ovu godinu i Samsung polaže puno nade u njega. Da vidimo koje novine nam donosi Note 7!

Galaxy Note 7 je uzak kada se uzme u obzir dijagonala ekrana od 5.7 inča, pa se lako drži jednom rukom. A to je jedna od bitnijih stvari za telefone-fablete, sa većim ekranom. Pored toga, ekran je zakrivljen (Dual edge displej), što ga čini najužim i najkompaktnijim Note modelom do sada, užim čak i od prvog modela sa ekranom od 5.5 inča. Po težini je na drugom mestu, ali to je vrlo dobro kada se uzme u obzir da je kućište telefona izrađeno od zakrivljenog stakla i aluminijuma.

Samsung Galaxy Note 7 04

Čitač rožnjače oka dodaje još jedan nivo sigurnosti prilikom pristupanja privatnim podacima kod Note 7 modela. Na levoj strani od slušalice za razgovore, gde se obično nalaze senzor blizine, senzor za merenje jačine osvetljenja i čitač otiska prsta, smešten je čitač rožnjače oka, trenutno najmodernije tehnologije. On nije bez ograničenja, jer morate skinuti naočare kako biste ga koristili, a ne možete biti ni u previše svetlom, a ni previše mračnom okruženju kako bi funkcionisao.

Ovo je prvi Note uređaj koji je vodootporan i ima IP68 sertifikat. Tako da je stao rame uz rame sa aktuelnim Galaxy S7 i S7 edge modelima po tom pitanju.

Samsung Galaxy Note 7 02

Interfejs za S-Pen olovku je unapređen, zahvaljujući novoj verziji TouchWiz UI, koja se ranije zvala Note UX. Tu su opcije za uveličavanje dela ekrana i momentalno prevođenje fraza. S-Pen vrh je manji, prečnika 0.7mm, i prepoznaje 4000 nivoa pritiska!

Note serija je najzad dobila novi USB Type-C konektor, a sa tim i brži prenos podataka između računara i telefona. Podrška za brzo punjenje se podrazumeva.

Samsung Galaxy Note 7 03

Galaxy Note 7 je dostupan i u novoj, Koral plavoj (Blue Coral), boji. Tako da je to još jedna opcija prilikom izbora novog telefona.

 

Galaxy Note 7 kreće sa prodajom 19. avgusta širom sveta. Očekujemo da ubrzo bude dostupan i kod nas u ponudi.

 

Šta vi mislite o Samsung Galaxy Note 7? Hoćete li ga razmotriti prilikom kupovine svog narednog telefona?

 

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR