Samsung Galaxy Glass na IFA sajmu

Samsung Galaxy Glass na IFA sajmu

869
0
PODELI

Samsung navodno razvija pametne naočare sa ciljem da budu predstavljene na IFA sajmu u Berlinu koji se održava u septembru.

Breaker

Prema neimenovanom izvoru, Samsung se nada da će privući pažnju kupaca koji su spremni da prihvate nosive uređaje i trenutno razvija uređaj nalik na Google Glass. Pametne naočare su nazvane Galaxy Glass, rekao je izvor, i Samsung planira da ih objavi najranije na IFA 2014 sajmu.

Samsung je predstavio Galaxy Gear pametni sat na IFA prošle godine, i rekao da će predstaviti drugu generaciju uređaja zajedno sa Galaxy S5 na proleće.

Samsung Galaxy Glass 02

Samsung je shvatio da nosivi uređaji predstavljaju investiciju na duže staze, prema izvoru Korea Times, ali ova kompanija smatra da je oni predstavljaju sledeću veliku stvar:

Novi Smart Glass koji će predstaviti Samsung je novi koncept nosivih uređaja koji bi mogao da vodi ka uzbudljivijem načinu komunikacije. Naš cilj je da Smart Glass bude vodeći uređaj na novom tržištu. Svesni smo da nosivi uređaji ne mogu momentalno stvoriti zaradu. Konstantno izbacivanje novih uređaja dokazuje da je naša kompanija lider na novim tržištima.

Samsung Galaxy Glass 03

Još u oktobru, Wall Street Journal je otkrio prijavu za patent koji prikazuje Samsungovu verziju pametnih sportskih naočara (prikazane na slikama). Pretpostavlja se da je funkcionalnost slična sa Google Glass – uređaj bi se povezivao sa pametnim telefonom korisnika i na taj način prikazivao informacije o nadolazećim pozivima, lokaciji ili praćenju aktivnosti poput džogiranja.

Samsung Galaxy Glass 04

Govori se da Samsung radi na pametnim naočarama još od maja 2013. godine, par meseci nakon što je Google dao Glass developerima. Ove dve kompanije su juče potpisale ugovor o saradnji i korišćenju međusobnih patenata u narednih 10 godina. Što može značiti da se Samsung ogradio od potencijalnih tužbi od strane kompanije Google, kada bude predstavio svoj uređaj nalik na Glass.

 

Izvor: AndroidAuthority

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR