Samsung će smanjiti ponudu telefona

Samsung će smanjiti ponudu telefona

765
0
PODELI

Bilo je očekivano da će pre ili kasnije, kompanija Samsung će smanjiti broj modela telefona koji plasira na tržište.

Breaker

Samsung je jedan od najproduktivnijih proizvođača uređaja na tržištu, ali ovaj Koreanski gigant će morati da smanji ponudu modela pod pritiskom manjih proizvođača pametnih telefona iz Kine, sve u cilju smanjenja troškova.

Ovaj lider u proizvodnji telefona će agresivno smanjiti broj modela koji plasira na tržište, a koristiće iste komponente kod više modela telefona kako bi još više smanjio troškove. Treći kvartal za ovu kompaniju je bio veoma težak, jer je udeo na tržištu opao sa 35% (u odnosu na prošlu godinu) na 24.7%.

Situacija je upravo suprotna za proizvođača Xiaomi, baziranog u Kini, koji je značajno uvećao udeo na tržištu sa 2.1% (u odnosu na prošlu godinu) na 5.6 procenata u istom periodu ove godine. To je veoma mali broj, ali tako veliki rast jednog od malih proizvođača telefona iz Kine uzima udeo kompaniji Samsung na nižem i srednjem segmentu.

Samsung  još uvek nije odlučio koje modele će izbaciti iz svog asortimana, ali 30% trenutnih modela telefona se neće više proizvoditi u 2015. godini.

 

Izvor: Android Community

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR