Ručak sa direktorom Apple-a košta 330 000 dolara

Ručak sa direktorom Apple-a košta 330 000 dolara

584
0
PODELI

Izvršni direktor kompanije Apple Tim Cook prošle godine je učestvovao u humanitarnoj aukciji na internet stranici Charity Buzz, a nepoznata osoba je platila više od 600 hiljada dolara kako bi sa njim popila kafu u sedištu Apple-a. Cook je na istoj aukciji učestvovao i ove godine.

Umesto kafe, na CharityBuzzu ove godine je ponuđen ručak sa Apple-ovim šefom u sedištu kompanije, ali njegovi ljubitelji ovog puta bili su nešto skromniji, pobednik aukcije ponudio je 330 hiljada dolara. Ovaj novac će biti uplaćen centru za pravdu i ljudska prava Robert F Kennedy, a iz CharityBuzza nisu hteli da otkriju identitet osobe koja je uplatila novac.

Na BBC-u kažu kako, iako je reč o puno manjoj svoti u odnosu na onu koja je za kafu s Timom Cookom uplaćena prošle godine, šef Applea i dalje odlično  kotira među konkurencijom i ostalim direktorima koji sudeluju na ovakvim aukcijama.

Tako je za sličan ručak u humanitarnoj aukciji sa bivšim predsednikom Federalnih rezervi Benom Bernankeom nepoznata osoba platila ‘samo’ 70 hiljada dolara, a još je u toku aukcija za kafu sa šefom AOL-a Timom Armstrongom koja uključuje i posetu kancelarijama Huffington Posta i intervju ali do sada niko nije pokazao interes za kafu i druženje s njim.

Jedna od prvih osoba koja je popularizovala ovakve humanitarne aukcije jeste Warren Buffet – za ručak s njim 2012. godine plaćeno je čak 3,5 miliona dolara, dok je prošle godine ta svota bila malo skromnija (malo više od milion dolara).

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR