Rockstar izjavio da je GTA 5 za PC skoro završen

Rockstar izjavio da je GTA 5 za PC skoro završen

1266
0
PODELI
RSG_GTAV_NG_Screenshot_095_w_600

Rockstar Games je objavio specijalnu Asked & Answered (pitano i odgovoreno) sesiju koja se ticala statusa PC verzije igre Grand Theft Auto V. Dobra vest je da je igra skoro kompletirana i da je planirani i najavljeni datum izlaska, 27. januar 2015. sada sasvim izvestan. GTA V se u novembru ove godine pojavio za konzole nove generacije Xbox One i PS4.

Rockstar još kaže: ”Trenutno smo u finalnom stadijumu razvoja PC verzije Grand Theft Auto V i nadamo se da émo uskoro objaviti zvanične sistemske zahteve za igru. Sačekajte sledeću nedelju za ovu objavu. Hvala vam i uzbuđeni smo da donesemo GTA V PC gaming zajednici”.

RSG_GTAV_NG_Screenshot_083_w_600

Rockstar je pojasnio i nedoumice oko transfera likova iz GTA Online sa verzije igre za 4 konzole na PC. Igrači mogu da prenesu svoj progres sa Playstation 3 i Xbox 360 konzola na Xbox One i Playstation 4. A isti progres se može prebaciti sa Xbox One i PS4 na PC verziju. Za više informacija o transferu progresa, možete pogledati ovaj članak, LINK.

Rockstar Q&A sesija je potvrdila i da će nedavno najavljeni GTA Online Heists DLC biti dostupan od starta u PC verziji. Studio je objasnio i zašo first-person mod (igranje iz prvog lica) nije mogao da ubaci i u verzije igara za konzole stare generacije.

RSG_GTAV_NG_Screenshot_095_w_600

“First Person Mode je nova mogućnost koju je bilo moguće ubaciti na konzole nove generacije zbog više memorije koje poseduju. Postoje na hiljade novih animacija koje su dodate u igru koje omogućavaju da First Person Mode funkcioniše, koje nije bilo moguće dodati u verzije za stare konzole,a da se ne naruši neki drugi aspekt igre.”

Rockstar je izjavio i da fanovi ne moraju da brinu i da se studio neće fokusirati na igre iz prvog lica u budućnosti. Iako kompanija ceni podršku koju su dobili od fanova nakon ubacivanja First person moda u Grand Theft Auto 5, ostaće posvećeni pravljenju najboljih igara sa pogledom iz trećeg lica.Ipak Rockstar želi da gameri imaju izbor, pa se i u budućim igrama planira pogled iz prvog lica kao  opcija.

Šta vi očekujete, kakvi će biti PC sistemski zahtevi za GTA 5? Saznaćemo uskoro…

Izvor: tom’s HARDWARE

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR