Roborace, trka autonomnih automobila uskoro počinje

Roborace, trka autonomnih automobila uskoro počinje

1033
0
PODELI

Roborace, trkačka disciplina autonomnih vozila koja će ići uporedo sa Formula E, unajmila je dizajnera Tron: Legacy motora (Daniel Simon), da napravi četvorotočkaše za ovo takmičenje. The Verge izveštava da su ova vozila neobičnog oblika puna senzora kako bi sprečili da se međusobno sudare.

Breaker

U izveštaju za javnost, Simon kaže da je radio sa inženjerima i aerodinamičarima da napravi “vozilo koje potpuno iskorišćava to što unutra neće biti vozača, za lepotu bez kompromisa”.

Roborace 01

To što se ne mora dizajnirati zaštitna struktura oko krhkog čoveka u sredini omogućila je da se napravi izuzetno neobično vozilo nalik na kosku.

Nisu objavljene nikakve detaljnije speciifkacije Roborace vozila, ali je poznato da će imati maksimalnu brzinu od 300Km/h.

Roborace 02

Nadamo se da sve ovo znači da će ova disciplina pomeriti granice onog što je moguće na četiri točka. Većina trkačkih vozila danas mora da brine o efektima G-sile koju trpi vozač unutra, dok kod Roborace to nije slučaj. Nebo je granica šta ovaj serijal može da postigne, sve dok je sigurnost gledalaca na prvom mestu.

Jedva čekamo da Roborace počne! 🙂

 

 

Izvor: BlackFlag

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR