ROAM-e, leteći selfie štap

ROAM-e, leteći selfie štap

859
0
PODELI

Izgleda da nema ograničenja za čovečanstvo i opsesiju selfijima. Samo je bilo pitanje vremena kada će se pojaviti i leteći štapovi za selfije Napravila ga je australijska kompanija IoT Group, pod nazivom ROAM-e. Dostupan je u pretprodaji, ali bi isporuka na međunarodnom nivou krenula tek u junu.

Breaker

Prema rečima Iana Duffella, direktora IoT Group, vizija jeste da se izgradi „selfie štap na steroidima“. Poseduje dva para lopatica na jednom nosaču, leti brzinom od 25km/h, a baterija će mu omogućiti do 45 minuta leta.

ROAM

Nakon što ga povežete sa smartfonom, dva rotora ROAM-e mogu biti programirana pomoću tehnologije za detekciju lica koja prati korisnika na udaljenosti do 25m. U stanju je da fotografiše panorame pod punim uglom od 360° ili čak da snima uživo video u trajanju od 20minuta leta. Prema podacima sa ROAM-e sajta, imaće CMOS senzor od 5Mpix i četvorojezgarni ARM Cortex A7 procesor. Rotori se mogu sklopiti radi lakšeg prenošenja uređaja.

ROAM

„Želeli smo da bude dovoljno mali da stane u torbu ili džep. Pravljen je po uzoru na flašicu za vodu od 600ml“ objasnio je Duffell.

ROAM

Kompanija pokušava da povuče crtu između tipičnog drona i ROAM-e. Na tržištu, ROAM će se takmičiti sa uređajem Lily Camera, koji takođe predstavlja leteću kameru sličnih funkcija. Uređaj će koštati 349$, u odnosu na 899$ koliko Lily trenutno košta u SAD-u. IoT će uvrstiti i dodatne funkcije, npr. sposobnost da lokaciju pinujete na mapi u aplikaciji, upućujući ROAM-e da putuje do prethodnog odredišta.

Izvor: mashable

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR