Renault KWID Concept auto dolazi sa svojim letećim quadcopterom

Renault KWID Concept auto dolazi sa svojim letećim quadcopterom

2180
0
PODELI
renaultkwid-7

Novi Renault KWID Concept automobil izgleda kao kombinacija velike igračke i recimo lunarnog rovera. Dolazi sa jedinstvenom stvari, a to je ugrađeni leteći quadcopter.Ovo je prvi takav automobil na svetu.

Renault KWID Concept je predstavljen na sajmu automobila u New Delhiju i pravljen je da zadovolji potrebe Indijskih vozača. Ima mesta za 5 putnika i unutrašnjost dizajniranu tako da funkcioniše bolje u toplijim predelima.

renaultkwid-12 renaultkwid-11

Renault KWID Concept automobile se lako transformiše u potpuno električni automobil. A klasično ga pokreće turbocharge motor od 1.2l i ima poluautomatski menjač i dva kvačila. Ima pogon na dva točka.

renaultkwid-15 renaultkwid-13 renaultkwid-16

Unutrašnjost Renault KWID Concept automobila podseća na ptičje gnezdo. Vozačevo sedište se nalazi u centru, a pozadi i sa strane su sedišta za putnike. Pozicija sedišta vozača nije samo estetska odlika, ovo omogućava da se KWID Concept auto vozi sa lakoćom i u zemljama gde se vozi levom stranom puta. Na zadnjoj strano vozačevog sedišta se nalaze kontrole za klima uređaj koji hladi putnike.

renaultkwid-2 renaultkwid-3 renaultkwid-4

Kontrolna tabla Renault KWID Concept auta ima otvoreni volan u sredini u zlatno-sivoj boji i takođe ima i LED ekran. Uski vertikalno montirani TFT touchscreen pruža osnovne informacije o automobilu, a preko njega se pristupa ugrađenim uslugama.

Levo od volana se nalazi integrisana konzola za kontrolu jedinstvene mogućnosti ovog automobile, a to je ugrađeni leteći quadcopter. Nalazi se skriven iza zadnjeg dela krova i njime se može upravljati daljinski iz kokpita automobile, što je takođe prvu put da je nešto ovako moguće na svetu.

renaultkwid-5 renaultkwid-0 renaultkwid-1

A automatskom modu, quadcopter koji je nazvan Flying Companion (leteći asistent), može da  leti po unapred programiranom planu letenja koji koristi GPS koordinate. U ručnom modu, voze ga, to jest kontrolišu putnici u automobilu preko integrisanog tableta. Iako ovo može da izgleda kao nepotreban fancy dodatak, Flying Companion može da prati stanje u saobraćaju, uslove na putu ili okolini i da fotografiše okolinu, što ga čini dobrom idejom za dizajniranje nekih budućih modela automobila.

renaultkwid-8 renaultkwid-6

Renault KWID Concept automobile je stilski dizajniran pomalo komično.Preveliki branici, točkovi sa bojama koji se slažu sa automobilom, unutrašnjost koja podeća na vizir, čine ovaj automobil svakako jedinstveno dizajniranim. A to preterivanje je deo marketinške strategije Renault-a.

renaultkwid renaultkwid-10 renaultkwid-14

“Kupci na novim tržištima su mnogo mlađi. Njihova očekivanja su drugačija i potencijalni kupci su mahom gameri. Ovaj koncept automobil zadovoljava njihove potrebe na više načina, ali najviše zahvaljujući Flying Companion-u. Sa njim je vožnja i bezbedna i zabavna. Ovo je prvi put da možemo da vozimo sa okom na nebu koje snima sve”, kaže Serge Mouangue, Brand Manager u Renault-u.

Pogledajte i video koji predstavlja Renault KWID Concept automobil:

Šta vi mislite o Renault KWID Concept automobilu i njegovom Flying Companion-u?

Izvor: Renault

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR