Razer predstavio koncept modularnog računara

Razer predstavio koncept modularnog računara

1489
9
PODELI

Razer, poznati svetski proizvođač periferija za PC, danas je predstavio koncept koji ima potencijal da postane najmodularniji sistem za igranje igara – projekat Christine (Kristina).

Breaker

PC je tradicionalno jedna od najotvorenijih platforma u svetu tehnologije. Ipak, kada se uzme u obzir tehnička kompleksnost PC hardvera, samo najzagriženiji entuzijasti mogu iskoristiti sve prednosti te otvorenosti da naprave, prilagode i stalno unapređuju svoje PC sisteme. PC je ostao “neistražen” za većinu korisnika, uglavnom zahvaljujući proizvođačima hardverskih komponenti, jer je neophodno da korisnici poznaju računare, znaju šta je sa čime kompatibilno i, naravno, znanje da se delovi spoje.

Razer Project Christine 04

Projekat Kristina je revolucionarni novi dizajn koncepta koji će promeniti način na koji korisnici gledaju na PC. Omogućiće bilo kom korisniku da pravi i menja konfiguraciju svog računara bez ikakvog tehničkog znanja. Takođe, kako hardverska unapređenja izlaze na tržište, taj isti PC računar može biti brzo i jednostavno unapređen bez nekog posebnog znanja ili pomoći stručnjaka.

Razer Project Christine 02

Modularni dizajn projekta Christine omogućava da korisnici jednostavno prave svoj računar tako što biraju i instaliraju module “u letu”, bilo da je u pitanju procesor, grafička karta, RAM memorija ili hard disk. PCI Express arhitektura projekta Christine automatski sinhronizuje komponente. Potrebna vam je veća snaga ili više memorije? Ništa lakše – korisnik može ubaciti dodatne grafičke module i dodati još memorije, bilo zamenom postojećih modula ili dodavanjem novih. Tu je i podrška za više operativnih sistema istovremeno.

Razer Project Christine 03

Dizajn je takav da je modul u potpunosti zatvoren i nezavistan, bez potrebe za dodatnim kablovima. Komponente se hlade pomoću tečnosti, što omogućava Razeru da fabrički overklokuje komponente bez gubitka garancije, sigurno i tiho. Sistem poseduje ekran osetljiv na dodir koji kontroliše i prikazuje osnovne informacije o sistemu.

Razer Project Christine 01

“Projekat Christine je novi koncept koji će napraviti promeniti poglede običnih korisnika na PC računare. Ovo je prvi sistem za igranje koji može držati korak sa tehnologijom i koji može omogućiti korisnicima da nikada više ne kupe drugi PC ili sistem za igranje”, kaže Min-Lang Tan, jedan od osnivača kompanije Razer, izvršni direktor i kreativni direktor.

 

Šta vi mislite o ovom konceptu?

 

Izvor: TechPowerUp

9 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR