Qualcomm SafeSwitch donosi zaštitu uređaja od krađe

Qualcomm SafeSwitch donosi zaštitu uređaja od krađe

799
0
PODELI

Krađa pametnih telefona je u porastu i jedino što može biti zaštićeno su podaci, ukoliko je postavljena neka vrsta zaštite. Međutim, to ne sprečava lopova da obriše kompletan uređaj i onda ga proda preko interneta. Qualcomm je odlučio da tome stane na put uvođenjem hardverskog “tastera za ubijanje” telefona koji će ukradeni uređaj učiniti neupotrebljivim.

Breaker

Hardverski “taster za ubijanje telefona” je trud kompanije Qualcomm da postupa u skladu sa zakonom u Kaliforniji koji zahteva da svi telefoni koji se prodaju u toj državi moraju da imaju ovakvu zaštitu od krađe, počevši od 2015. godine. Qualcomm je najavio da svi Snapdragon procesori mogu da poseduju hardversku komponentu koja može biti onemogućena kako bi sprečila dalji rad telefona u slučaju krađe.

 Qualcomm CPU

Naziv tehnologije je Qualcomm SafeSwitch i ona će omogućiti da vlasnik pametnog telefona, ukoliko pronađe svoj uređaj, ponovo reaktivira i koristi. Stanje “tastera za ubijanje” proverava se od strane procesora i postojaće sigurosni mehanizam koji će sprečiti zloupotrebu. Qualcomm kaže da, ukoliko se “taster za ubijanje” aktivira, lopovi neće moći da upišu novi softver u pametni telefon.

 

 

Qualcomm SafeSwitch će biti implementiran  u pametne telefone sledeće godine. Ova funkcija će možda biti omogućena i na starijim modelima telefona, ali još uvek je nejasno koje procesore će Qualcomm podržati.

 

 

Izvor: Android Community

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR