PuzzlePhone, još jedan modularni telefon

PuzzlePhone, još jedan modularni telefon

611
0
PODELI

Trend modularnih telefona se nastavlja i proizvođači se pridružuju tržištu kako bi ponudili svoju verziju. Poslednji koji je to učinio je Circle Devices sa svojim PuzzlePhone telefonom.

Breaker

Modularni telefoni postali su vrlo privlačni mnogima, jer postoji mogućnost izmene željene komponente snažnijom ili komponentom druge vrste. Pored toga, umesto bacanja telefona, jednostavno ga možete unaprediti novim komponentama.

PuzzlePhone

Circle Devices je kompanija iz Finske i trenutno radi na pametnom modularnom telefonu pod nazivom PuzzlePhone, koji se sastoji iz tri dela – Kičma, Srce i Mozak. Kičma je osnova ovog uređaja i sadrži zvučnike, ekran i određuje oblik i veličinu telefona. Srce je baterija i posebna elektronika, dok je Mozak procesor i kamera PuzzlePhone-a. Sklapanje je jednostavnije nego kod Project Ara ili drugih modularnih uređaja.

Circular Devices je započeo projekat 2013. godine i tvrdi da će PuzzlePhone krenuti sa prodajom u trećem ili četvrtom kvartalu 2015. godine. PuzzlePhone će u početku pokretati Android, ali kompanija razmišlja i o drugim operativnim sistemima.

Po svemu sudeći, očekuje nas modularna budućnost.

 

 

Izvor: TalkAndroid

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR