PS4 DualShock 4 light bar je napravljen za upotrebu sa Project Morpheus

PS4 DualShock 4 light bar je napravljen za upotrebu sa Project Morpheus

953
0
PODELI
PS4_Dualshock_light_bar-900-80

PS4 DualShock 4 kontroler je dizajniran od starta da radi u kombinaciji sa Sony VR headsetom, poznatim kao Project Morpheus.

SCEE(Sony Computer Entertainment Europe)  senior dizajner Jed Ashforth je u izjavi za TechRadar rekao da je light bar na DualShock 4 kontroleru (plavi led bar na prednjoj strani kontrolera) ubačen na kontroler zbog razvoja Project Morpheus, projekta za virtuelnu realnost. Ashforth je još rekao: “Tracking svetlo, naše odeljenje je reklo da nam je ovo potrebno. Namenjeno je za VR tracking (praćenje VR-a). I kad se DualShock 4 kontroler pojavio, svi su se žalili da se ovo plavo svetlo  reflektuje na TV, a tada nismo smeli da kažemo za šta je zapravo namenjeno”.

Dobro je što se konačno zna za šta je namenjen plavi light bar na DualShock 4 kontroleru, dakle za VR tracking. Najnoviji PS4 firmware update je omogućio da se smanji intenzitet ovog plavog svetla, što je mogućnost koji su želeli mnogi PS4 korisnici.

Pogledajte i ovaj demo video za Project Morpheus:

Šta vi mislite o upotrebi light bara na DualShock 4 kontroleru za VR tracking, kao i o samom Project Morpheus od Sony-a?

Izvor: IGN

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR