Prvi veliki update za Windows 10

Prvi veliki update za Windows 10

1168
0
PODELI

Iz Microsoft-a nam stiže prvi veliki update za Windows 10 operativni sistem. Glavno unapređnje se odnosi na povećane performanse operativnog sistema. Sa ovom nadogradnjom, tvrde iz Microsoft-a, Windows 10 će se podizati 30% brže u odnosu na Windows 7, i ostvarivaće “više performanse u svakodnevnom korišćenju”.

Takođe, pored nekih vizuenih promena, Microfost je uneo i neke promene kada je u pitanju aktivacija. Sada će korisnici moći aktiviraju svoj operativni sistem koristeći legalni Windows 7, 8 ili 8.1 broj za aktivaciju, bez potrebe da se ide kroz naporni (kako kome) proces nadogradnje. Ako se desi da aktivacija ne uspe, korisnik će moći samostalno kroz Settings > Update & security > Activation da promeni korisnički broj za aktivaciju.

Takođe je unapređena i Cortana, glasovni asistent koji vas prati kroz Windows 10. Ako posedujete olovku za računar, sada je dovoljno samo da naškrabate željenu komandu u Cortanin notebook, i ona će prepoznati informaciju (tako bar tvrde u Microsoft-u). U pitanju su jednostavne komande kao što su brojevi telefona, e-mail adrese, poštanske adrese i slično, tako da verovatno ne lažu.

Ako još niste došli u posed Windows 10 operativnog sistema, i dalje je besplatan za sve korisnike legalnih licenci Windows 7 i Windows 8.1 operativnih sistema.

windows-10

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR