Prvi Project Tango telefon biće Lenovo PHAB2 Pro sa 6.4-inčnim ekranom

Prvi Project Tango telefon biće Lenovo PHAB2 Pro sa 6.4-inčnim ekranom

5630
0
PODELI

Ranije ove godine na CES 2016 sajmu, Lenovo je objavio partnerstvo sa kompanijom Google i zajednički rad na prvom Project Tango uređaju za krajnje potrošače. Zvanično predstavljanje prvog Tango uređaja će biti ove nedelje na Lenovo Tech World događaju, a pre samog događaja evleaks je otkrio neke detalje o njemu.

Prvi tvit (tweet) otkrio je da će se prvi Tango telefon zvati Lenovo PHAB2 Pro, što se poklapa sa informacijom da će imati monstruozno veliki ekran od 6.4 inča QHD rezolucije. Google je prvobitno rekao da će ekran Project Tango telefona biti manji od 6.5 inča, ali mnogi su očekivali da će to biti gornja granica, a ne da će uređaj zaista biti fablet čije dimenzije mnogima neće odgovarati.

Project Tango koristi brojne senzore i kamere da omogući korisnicima da mapiraju prostor u kome se nalaze u realnom vremenu kako bi pružio prvo mobilno AR iskustvo. Prethodni Google demoi prikazali su scenarije u kojima se mapiraju dimenzije sobe, što može da koristi dizajnerima i arhitektama.

Očekivana cena uređaja je niža od 500 dolara, što može uticati da ovaj prvi Project Tango uređaj bude izuzetno popularan, bez obzira na veličinu ekrana. Sa nestrpljenjem čekamo detaljnije informacije.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR