Prsten koji pokazuje vreme

Prsten koji pokazuje vreme

1494
0
PODELI

U budućnosti će se možda sat preseliti sa zgloba na prst. Novi projekat Ring Clock na sajtu IndieGoGo se trudi da prikupi sredstva za proizvodnju jednog takvog neobičnog proizvoda. U pitanju je prsten od nerđajućeg čelika koji prikazuje vreme pomoću LED svetla. Kada okrenete prsten, on prikaže vreme.

Ring Clock je još uvek u konceptualnoj fazi, iako će prototip biti izrađen do kraja ove godine, ukoliko dostigne zacrtani cilj prikupljanja sredstava od 287.500 dolara. Ukoliko sve prođe po planu, proizvodnja ovog sata će otpočeti u proleće 2014. godine.

Ring Clock 01

Neobičan oblik ovog sata ipak poseduje određene probleme. Zbog toga će baterija biti van standarda, kako bi stala u kućište. Ukoliko dizajneri ne osmisle način da baterija bude izmenjiva, ovaj sat će postati običan nakit posle otprilike 3 godine.

Ring Clock 02

Cena proizvoda Ring Clock je oko 200 dolara. To uključuje i bežični Qi punjač, koji se koristi i za doterivanje vremena.

Ring Clock 03

Sa povećanjem popularnosti nosive tehnologije, ovakav projekat bez sumnje privlači puno pažnje. Nadamo se da će osmisliti način za zamenu baterije, što bi učinilo ovaj sat trajnijim.

 

Izvor: Cnet

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR