Project Tango otkrivene specifikacije kamera

Project Tango otkrivene specifikacije kamera

834
0
PODELI

Otkrivene su neke od specifikacija kameri koje su ugrađene u Google Project Tango. Ispostavilo se da ovaj telefon dolazi sa četiri ugrađene kamere, uključujući dve koje imaju širo polje vidljivosti (FOV), IR senzor za dubinu i klasičnu kameru koja sve spaja u celinu.

Breaker

Kod Chromium web browsera postoji vrlo zanimljiv “problem” koji govori o integraciji podrške za Project Tango u Chrome. Nakon kratkog opisa tog projekta, izveštaj opisuje specijalne kamere i senzore za daljinu koje poseduje Tango. Na zadnjoj strani nalazi se skromna kamera od 4 megapiksela, ali to je sve što je “normalno” kod ovog uređaja. Prema izveštaju, Project Tango će doći sa dve kamere širokog polja vidljivosti – od 180 stepeni na zadnjoj strani i 120 stepeni na prednjoj strani. Poslednji senzor kamere je infra-crveni senzor za određivanje udaljenosti sa rezolucijom od 320×180 piksela.

Ukoliko niste upoznati sa Project Tango, u pitanju je delo Google-ovog odeljenja za naprednu tehnologiju i projekte (ATAP). U pitanju je telefon koji je u stanju da napravi kompletnu 3D mapu okruženja. Trenutna primena tehnologije uključuje igre koje pretvaraju vaše trenutno okruženje u virtuelnu igru, 3D mapiranje spoljašnjosti zgrada za Google Maps, poboljšani senzori za robotiku i pomoć za navigaciju kod ljudi koji imaju oštećen vid.

Nedavno smo predstavili Project Tango, ali ne smeta da ponovo pogledate ovaj impresivni video:

  

Infra-crvena kamera na Project Tango je deo OV4682 3D senzora za dubinu, koju pravi Omnivision. Kombinovanjem ulaza sa kamere od 4 megapiksela i IR senzora omogućeno je da slika bude napravljena u 3D.

ATAP tim kaže da su razdelili sve trenutno dostupne developerske primerke raznim razvojnim timovima. Lista partnera uključuje Bosch, Open Source Robotics Foundation i par univerziteta, između ostalog.

Jedva čekamo da vidimo šta će napraviti pomoću Project Tango telefona. A šta vi kažete?

 

Izvor: Android Authority

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR