Project Ara – prikazan funkcionalan primerak

Project Ara – prikazan funkcionalan primerak

738
0
PODELI

Google ATAP odeljenje je ove godine na Google I/O sajmu prikazalo puno zanimljivih tehnologija. Ali jedan od važnijih projekata je svakako Project Ara, prvi modularni telefon na svetu.

Breaker

Project Ara je prikazan i ranije, ali ovoga puta je prvi put predstavljen potpuno funkcionalan primerak telefona. Rafa Camargo, Google inženjer, ne samo da je na bini sastavio telefon od modula, već ga je uključio, dozvolio da bootuje do kraja i onda njime slikao prisutne u publici!

Project Ara Google IO 02

Za one koji nisu upoznati sa Ara, u pitanju je smarfon koji sami pravite u skladu sa sopstvenim potrebama. To je kao Motorola Moto X, ali ne menjate samo spoljašnji izgled telefona, već i procesor, kameru, RAM, bateriju i puno drugih komponenti. To je modularan telefon koji sastavljate od željenih komponenti. Neko kod igra puno igre na telefonu će sigurno hteti bolji procesor i brži RAM, dok će fotografi želeti što bolju kameru na svom primerku.

Project Ara Google IO 03

Najbolja stvar kod Project Ara je da nećete morati da kupite kompletno nov telefon. Kada smatrate da ga je pregazilo vreme ili se neka od komponenti pokvari, samo kupite i ugradite novu komponentu.

Project Ara će kasnije ove godine biti dostupna u Porto Riku, što će Google iskoristiti da prikupi informacije o proizvodu i usavrši ga dodatno pre svetske premijere.

 

Kada Ara napusti Porto Riko i krene sa prodajom, da li ćete ga kupiti? Kakva je vaša idealna konfiguracija telefona?

 

 

Izvor: AndroidAuthority

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR