Project Ara će koristiti modifikovanu verziju Android L

Project Ara će koristiti modifikovanu verziju Android L

1213
0
PODELI

Project Ara je vrlo ambiciozan projekat iza koga stoji kompanija Google. Nakon što je preuzeo ATAP odeljenje kompanije Motorola, Google je nastavio sa radom na Project Ara. Sada je glavni odgovorni za projekat Pol Eremenko pružio par informacija o tome kako će Ara funkcionisati. U suštini, telefon se može rastaviti i dok je uključen.

Breaker

Ideja iza Project Ara je da ćete moći da dodajete module (brži procesor, veću bateriju, bolju kameru) kada god to želite, u zavisnosti od vaših trenutnih potreba. Jedno od pitanja koje se postavlja je – kako Android to može da podrži? Eremenko je objasnio da će Ara pokretati modifikovanu verziju Android L koja omogućava modularni hardver. Biće moguće da korisnik zameni module (osim procesora i ekrana) dok telefon radi. RAM memorija verovatno neće moći da se zameni odjednom, kao ni primarna (NAND) memorija, mada to nije pomenuto.

Project Ara 01

Google sarađuje sa Linaro (open source inženjerska kompanija) kako bi dizajnirala ovu verziju Androida. Moduli za Project Ara će se prodavati preko interneta putem web prodavnice nalik na Play Store, omogućavajući vam da napravite telefon koji želite. Radna verzija Ara telefona bi trebala da bude prikazana na drugoj razvojnoj konferenciji u decembru, dok se očekuje da krene sa prodajom početkom 2015. godine.

 

Mi jedva čekamo da sastavimo svoj idealni telefon, a vi?

 

 

Izvor: Android Police

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR