Project Ara će biti predstavljen na MWC 2015

Project Ara će biti predstavljen na MWC 2015

1073
0
PODELI

Project Ara modularni telefon, zajedno sa nekim dodatnim komponentama, biće predstavljen u Barseloni na MWC sajmu sledećeg meseca. Očekuje se da bude predstavljeno čak 50ak modularnih komponenti. Iako neke od njih neće biti u radnom stanju, očekuje se potpuno funkcionalna verzija Ara telefona.

Breaker

Project Ara telefon će omogućiti korisnicima da zamene/nadograde kameru, RAM, grafički čip, displej i ostale komponente jednostavnim skidanjem starog i stavljanjem novog modula. U sredu je Toshiba najavila da se sklopila partnerstvo sa Gujarat proizvođačem mikročipova kako bi zajedno pravili čipove za Project Ara telefon. Viši potpredsednik kompanije Toshiba, Šardul Kazi, izjavio je da je kompanija dizajnirala dve različite verzije telefona – Spiral One i Spiral Two. Spiral Three će uskoro biti predstavljen i on će, zajedno sa Spiral Two, biti ponuđen potrošačima.

Project Ara 03

Kazi je rekao da će moduli koštati između 50 i 500 dolara.

Google je očigledno rešen da se Project Ara koncept što više usavrši i da krene sa prodajom. Sada jedva čekamo MWC 2015 sajam u Barseloni…

 

 

Izvor: PhoneArena

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR