Proizvođač telefona ulaže milione u novi tip baterije

Proizvođač telefona ulaže milione u novi tip baterije

1014
0
PODELI

Jedna od najvažnijih stvari kod telefona danas je autonomija baterije. Proizvođači telefona danas stalno pronalaze načine da produže trajanje baterije, da li je to smanjivanje jačine pozadinskog osvetljenja, gašenje pojedinih senzora i pozadinskih procesa ili drugo.

Breaker

Ali jedan proizvođač radi na tome da to više ne bude potrebno. Prema kompaniji koja se dovodi u vezi sa gorivnim ćelijama, velika revolucija u autonomiji baterija bi mogla biti samo dve godine udaljena. Britanski inovator na polju gorivnih ćelija, Inteligent Energy Holding, dobija 7.6 miliona dolara od “proizvođača pametnih telefona koji se tek probija” kako bi napravio sistem gorivnih ćelija dovoljno mali da se smesti u smartfon i napaja ga. Baterija funkcioniše tako što konvertuje vodonik u električnu energiju, dok ispušta vodenu paru.

Baterija punjenje

Baterije sa gorivnim ćelijama za pametne telefone bi mogle da traju i po nedelju dana između punjenja!

Kompanija koristi novac od neimenovanog proizvođača pametnih telefona kako bi razvila prototip i kaže da bi ovakav tip baterije itekako značio u delovima sveta gde je električna energija teško dostupna.

Tehnologija proizvodnje baterija se veoma dugo nije menjala, tako da je ovo veoma dobrodošla inovacija. Jedva čekamo, a vi?

 

 

Izvor: PhoneArena

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR