Procurele specifikacije dva modularna Moto X telefona – Vertex i Vector Thin

Procurele specifikacije dva modularna Moto X telefona – Vertex i Vector Thin

1758
0
PODELI

Na osnovu novog izveštaja dolazimo do specifikacija Moto X modela nove generacije. Uređaji će doći u dve boje i metalnom kućištu. U stvari to će biti dva različita smartfona i nosiće Moto X brending kada krenu sa prodajom (najverovatnije 9. juna).

Sa leve strane nalazi se “Vertex”, dok model na desnoj strani nosi naziv “Vector Thin”.

Vector Thin će biti izuzetno tanak. Ali koliko tanak, pitate se? Samo 5.2mm. Posedovaće 5.5-inčni WHD AMOLED ekran osetljiv na dodir, Qualcomm Snapdragon 820 čipset (malo ispod fabričkog takta, 2GHz), 3 ili 4GB RAM-a, 32GB prostora za skladištenje, zadnju kameru od 13 Mpix sa laserskim autofokusom i OIS, baterijom od 2600mAh. Manji kapacitet baterije je, očigledno, posledica male debljine telefona.

Sa druge strane, Vertex će možda biti naslednik Moto X Play-a (2015). Imaće 5.5-inčni AMOLED ekran osetljiv na dodir sa 1080p rezolucijom, Qualcomm Snapdragon 625 čipset (izgleda da će biti overclockovan osmojezgarni Cortex-A53 procesor sa 2.0GHz na 2.4GHz), 2GB RAM-a i 16GB prostora za skladištenje ili 3GB/32GB, glavnu kameru od 16Mpix sa faznom detekcijom i laserskim autofokusom, bateriju od 3500mAh. Što se tiče debljine, ima svega 7mm, što je manje od mnogih konkurentnih smartfonova.

Oba telefona imaće modularni sistem dodavanja „AMPS“ dodataka, putem 16-pinskog konektora na zadnjoj strani uređaja. Povezivaće se sa telefonom putem magneta. Rečeno je da biti dostupni sledeći dodaci:

  • stereo zvučnici
  • dodatna baterija
  • dodatak za kameru sa sopstvenim blicem i optičkim zumom
  • pico projektor
  • ojačana zadnja maska i
  • širokaugaoni objektiv

Sve će to praviti kompanija Motorola, ali će ih praviti i druge kompanije, ukoliko ovi modeli steknu određenu popularnost.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR