Procurele slike Windows 9 operativnog sistema

Procurele slike Windows 9 operativnog sistema

1637
4
PODELI

I ranije su otkrivene slike novog Windows 9 operativnog sistema, ali ovog puta imamo bolji uvid u transformaciju sledeće verzije Windows operativnog sistema.

Breaker

Nemački web sajtovi ComputerBase i WinFuture došli su u posed 20 slika “Windows Technical Preview” verzije Windows 9 operativnog sistema koja će biti dostupna kasnije u toku ovog meseca ili početkom oktobra. Slike potiču od rane verzije OS-a koju su dobili bliski saradnici kompanije Microsoft, i pružaju bolji pogled na novi Start meni i neke promene koje se događaju u taskbaru. Web sajt Verge je potvrdio da su slike verodostojne, ali da potiču od rane verzije Windows 9 OS.

Windows 9 leak 03

 

Windows 9 leak 02

Za početak, postoji nova ikona za pretragu, koja je smeštena odmah pored Start tastera, dok se pored nje nalazi taster za virtuelne radne površine. U kasnijim slikama demonstrira se kako funkcionišu te virtuelne radne površine i mogućnost jednostavnog odabira svake od površina. Aplikacije u stilu Windows 8 rade u okviru prozora na Desktopu, dok se komande za pretragu, deljenje, pokretanje i podešavanje nalaze u konteksnom meniju same aplikacije.

Windows 9 leak 06

 

Windows 9 leak 04

Microsoft izgleda sprema i nove ikone za File Explorer, Desktop i druge elemente u Windows 9, kako bi ih bolje uklopio u “ravan” korisnički interfejs MetroUI izgleda koji smo viđali kod Windows 8. Postoji i pregled notifikacionog centra koji se pokreće iz system tray-a.

Windows 9 leak 05

Sve u svemu, izgled nove verzije Windows operativnog sistema se menja i prilagođava, ali imamo mali uvid u to šta nam sprema kompanija Microsoft.

 

 

Izvor: The Verge

4 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR