Procurele fotografije Nokia X Normandy telefona

Procurele fotografije Nokia X Normandy telefona

572
0
PODELI

Brojimo dane pre nego da Nokia konačno otkrije da li zaista ima Android pametni telefon u izradi. Ali dok čekamo, možemo pogledati fotografije koje navodno predstavljaju upravo Nokia X model.

Breaker

Ništa ne “vrišti” da je u pitanju Nokia telefon više od glavnog ekrana koji nalikuje na Windows Phone ModernUI. Mada postoje mnogi launcheri i teme koji verovatno rade bolji posao u emulaciji takvog izgleda i načina funkcionisanja. Gledajući detaljnije dizajn hardvera, ipak se razlikuje od Lumia serije telefona koju pravi Nokia. Ivice izgledaju potpuno ravno, kao kod Asha linije telefona.

Nokia X 02

Sa softverske strane, nema puno toga da se vidi osim ikona koje su nalik ravnom dizajnu kod Windows Phone operativnog sistema. Vidi se par osnovnih aplikacija, ali ćemo morati da sačekamo da bi videli kakve će to aplikacije biti, jer glasine kažu da Nokia nije dobila sertifikat od Google-a, što znači da neće imati Google Play Store i ostale Google servise. 

Nokia X 03

 

Nokia X 04

Informacije o Nokia X modelu su proceurele u Vietnamu i kažu da ima Android 4.4 i dvojezgarni procesor na 1GHz, kao i 512MB RAM-a. Ukoliko se ovo dokaže tačnim, ovaj uređaj bi mogao biti dobra proba za KitKat verziju Android OS, jer će pokazati koliko je KitKat optimizovan za rad na uređajima sa 512MB RAM memorije.

Nokia X će zvanično biti predstavljena za samo par dana, tačnije 24. februara na MWC 2014.

 

Izvor: AndroidCommunity

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR