Prikazani novi LG savitljivi paneli

Prikazani novi LG savitljivi paneli

1006
0
PODELI

U 2014. godini smo i još uvek nemamo leteće automobile, ali veoma smo blizu tehnologiji koja će omogućiti da umotamo u cev tablet ili TV.

Breaker

LG Display danas je najavio veliki pomak u proizvodnji velikih fleksibilnih i providnih OLED panela, što je otvorilo put komercionalnoj proizvodnji pravih fleksibilnih, providnih ekrana za manje od 3 godine.

LG savitljivi displej 01

LG Display, odeljak kompanije LG koji se bavi isključivo proizvodnjom i istraživanjem novih tipova panela za ekrane, prikazao je fleksibilni prototip od 18 inča koji koristi tanki poliamid supstrat koji omogućava zakrivenje do 30R, što znači da se panel može umotati  u cilindar prečnika 3 centimetra, bez ikakvih negativnih posledica. Trenutni prototip nudi rezoluciju od samo 1200×810 (HD), ali LG je uveren da može da postigne Ultra HD (4K) rezoluciju na panelu od 60 inča do 2017. godine.

LG savitljivi displej 02

Takođe, do 2017. godine, LG Display će biti u mogućnosti da napravi providni OLED panel sa propustljivosću od 40 procenata, što znači da će 40 procenata svetlosti moći da prođe kroz panel. Kako bi uporedili, današnji providni paneli imaju propustljivost od samo 10 procenata, dok prototip kompanije LG nudi propustljivost od 30 procenata.

LG providni displej

Očekuje nas veoma uzbudljiva budućnost.

 

Izvor: AndroidAuthority

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR