Predstavljena nova akciona kamera, HTC RE

Predstavljena nova akciona kamera, HTC RE

1144
0
PODELI

HTC nije prva kompanija na koju pomislite kada se pomenu kamere, ali trudi se da to bude tako. Upoznajte HTC RE – kameru za snimanje ekstremnih sportova.

Breaker

Ono što je najupadljivije kod ove kamere je dizajn. Mala kamera dimenzija 96.7×26.5mm ima oblik periskopa, navodno zbog lakšeg držanja. HTC RE poseduje dodatne senzore oko “drške”, pomoću kojih se automatski uključuje čim je držite. HTC je toliko samouveren u svoj dizajn da su u potpunosti izostavili standardni taster za uključivanje. Jedan taster omogućava pravljenje fotografija rezolucije 16Mpix, ali i 1080p videa – jedan pritisak je za fotografisanje, držanje tastera započinje snimanje videa. Nalik na konkurenciju, HTC RE ima IP57 sertifikat i vodootporan je i bez posebnog kućišta, a koristi širokougaono sočivo (146 stepeni).

HTC RE 03

 

HTC RE 02

U samu kameru ugrađeni su Bluetooth i WiFi za sinhronizaciju fotografija i videa direktno na web sajt ili na HTC Zoe aplikaciju na telefonu. Postoji i posebna RE aplikacija za Android i iOS, koja služi za deljenje, editovanje i napredne mogućnosti poput time-lapse i strimovanje sadržaja direktno na YouTube. Daljinsko upravljanje pomoću telefona će biti moguće, jer RE API omogućava integraciju sa drugim aplikacijama i servisima. RE dolazi u pakovanju sa 8GB microSD memorijskom karticom, ali može se staviti druga do kapaciteta od 128GB. Baterija od 920mAh puni se preko microUSB kabla i izdržaće do 1200 fotografija ili 100 minuta snimanja videa.

HTC planira da ponudi RE u četiri boje – crvena, zelena, bela i crna, po ceni od 199 dolara. Nije još uvek poznato kada RE će postati dostupan širom sveta.

HTC RE 05

 

Izvor: Android Police

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR