Predstavljen ZTE Nubia Z9

Predstavljen ZTE Nubia Z9

803
0
PODELI

ZTE je predstavio najnovijeg člana premium Nubia serije telefona. Nubia Z9 ima vrhunske specifikacije, metalno kućište sa tankim okvirom oko ekrana, kao i kontrole osetljive na dodir na stranicama uređaja.

Breaker

Nubia Z9 je najnoviji uređaj koji koristi tzv. “dizajn bez okvira oko ekrana”, iako postoji mali okvir od 0.8mm oko 5.2-inčnog Full HD displeja. Rezultat ovakvog dizajna je vrlo impresivan, jer zakrivljene ivice 2.5D zaštitnog stakla stvaraju iluziju da ekran ide od ivice do ivice.

ZTE Nubia Z9 01

Ostatak dizajna je vrlo minimalistički, pogotovu na poleđini, dok prednja strana ima kapacitivne navigacione tastere i, kod Premium verzije, čitač otiska prsta. Na jednoj strani nalazi se i taster za fotografisanje.

U Nubia Z9 ugrađuje se 64-bitni Snapdragon 810 čipset sa trenutno najsnažnijim procesor kompanije Qualcomm. Osmojezgarni procesor uparen sa 4GB RAM memorije i 64GB interne memorije (kod Elite Edition verzije) ili 3GB RAM i 32GB interne memorije (kod Classic Edition verzije). Kod obe verzije ostatak specifikacija je isti – 16Mpix Sony IX234 kamera na poleđini, 8Mpix selfi kamera sa širokougaonim sočivom na prednjoj strani, baterija od 2900mAh, LTE, HiFi audio čip i IR blaster.

ZTE Nubia Z9 02

Classic Edition (3GB RAM) je crne boje, dok je Elite Edition (4GB RAM) zlatne boje. Premier Edition je ista kao Elite, ali ima ugrađen čitač otiska prsta u Home taster.

Glavna prodajna prednost Nubia Z9 modela je – FIT. To je skraćenica za “Frame Interactive Technology”, a to omogućava korisniku da obavlja razne zadatke dodirivanjem i prevlačenjem prsta preko ivica ekrana na uređaju. Na primer, možete pokrenuti kameru dodirivanjem ekrana sa četiri prsta. Ili možete da prevučete prste po ivici ekrana i tako promenite jačinu pozadinskog osvetljenja.

ZTE Nubia Z9 04 FIT

Na papiru, ova funkcionalnost zvučni odlično, ali tek ćemo videti kako će to funkcionisati u praksi.

Nubia Z9 će za sada biti dostupna samo u Kini, počevši od 21. maja. Classic verzija će se prodavati po ceni od 560 dolara, Elite verzija po ceni od 645 dolara, a Premier čak 725 dolara.  Još uvek nema najave da će ovaj model biti dostupan i ostatku sveta. 

 

 

Izvor: AndroidAuthority

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR