Predstavljen Sony SmartWatch 2

Predstavljen Sony SmartWatch 2

2519
5
PODELI

Sony SmartWatch 2 je upravo predstavljen na IFA 2013 sajmu elektronike u Berlinu.

SmartWatch 2 predstavlja neki vid produžetka vašeg pametnog telefona i pruža uvid u određene informacije bez vađenja telefona iz džepa ili torbe. Uparivanje ovog pametnog sata sa telefonom je vrlo jednostavno i obavlja se preko NFC tehnologije, prostim dodirom sata sa kompatibilnim telefonom.

Sony se baš potrudio što se tiče dizajna ovog pametnog sata, jer deluje zaista lepo, čvrsto i izdržljivo. Prisutan je i IP57 sertifikat koji garantuje otpornost na vodu, a sam sat je prilično štedljiv što čini da poseduje najduže trajanje baterije od svih pametnih satova do sada.

SmartWatch 2 01

Displej od 1.6 inča u dijagonali i rezolucije 220×176 je takođe značajno poboljšan u odnosu na prethodnika, pa je vidljivost na suncu vrlo dobra. Mnoge je impresionirala mogućnost promene kaiševa od silikonskih u raznim bojama do brazetle od nerđajućeg čelika.

SmartWatch 2 03

Sony je ispunio obećanje i učinio korisnički interfejs sata mnogo boljim. Odziv sata na dodir je vrlo dobar i odaje utisak da funkcije sata rade vrlo brzo i bez preteranog kašnjenja. Sony je najavio da će podstaknuti brojne developere na razvoj aplikacija za SmartWatch 2, tako da će on dobiti brojne dodatne funkcije u narednih par meseci.

SmartWatch 2 04

Na žalost, mana ovog sata je zapravo cena. Koštaće 179 eura sa silikonskim crnim kaišem, dok će verzija sa brazetlom od nerđajućeg čelika koštati čitavih 199 eura. Dok će zamenski kaiševi u raznim bojama koštati po 19 eura.

Sat kreće u prodaju do kraja ovog meseca u mnogim zemljama sveta.

 

Izvor: TheVerge

5 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR