Predstavljen prvi mSATA SSD od 1TB

Predstavljen prvi mSATA SSD od 1TB

754
0
PODELI
Samsung 840 EVO mSATA

Samsung je predstavio prvi mSATA SSD na svetu kapaciteta 1TB pod oznakom 840 EVO mSATA SSD.

Breaker

Težina i debljina novog 840 EVO mSATA SSD-a su 60 procenata manji nego kod standardnog HDD-a, dok ova verzija sa 1TB kapaciteta nudi brzinu od 98.000 nasumičnog čitanja i 90.000 nasumičnog pisanja IOPS (ulazno-izlaznih operacija po sekundi).

Samsung 840 EVO mSATA

Unsoo Kim, stariji podpredsednik marketinga za memorije kompanije Samsung Electronics je objasnio: “Sa novom mSATA SSD linijom uređaja koja nudi do 1TB memorije i odgovarajućim softverskim alatom, očekujemo da će korisnici moći da uživaju u velikoj količini podataka i visokim performansama i na ultra-tankim laptopovima, a ne samo na desktop računarima.”

Samsung 840 EVO mSATA, koji je prvi put prikazan još u julu na Samsungovom globalnom događaju, će krenuti u prodaju širom sveta u toku ovog meseca. Tačan datum zavisi od regiona.

Samsung 840 EVO mSATA

Novi Samsung 840 EVO mSATA SSD je opremljen Samsungovom naprednom 128-gigabitnom NAND fleš memorijom koja se izrađuje u 10-nanometarskom procesu. Kako bi napravili verziju od 1TB, stavili su ukupno četiri fleš memorijskih modula, a svaki modul poseduje po 16 slojeva čipova od 128GBbit, objašnjava Samsung.

 

Izvor: Geeky-gadgets

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR