Predstavljen Objet500 Connex3, prvi 3D štampač koji kombinuje različite materijale

Predstavljen Objet500 Connex3, prvi 3D štampač koji kombinuje različite materijale

1565
0
PODELI
objet500-connex3-coloro-multi-material-3d-printer

Prvi 3D štampač na svetu koji kombinuje različite materijale, Objet500 Connex3, koštaće oko 330.000 dolara.

Kompanija Stratasys iz Minesote (i Izraela) koja pravi 3D štampače je predstavila 3D štampač pod nazivom Objet500 Connex3 Color Multi-material 3D Printer.

Objet500 Connex3 korsiti tehnologiju trostrukog ubrizgavanja koja kombinuje čestice tri različita materijala za boju, VeroCyan, VeroMagenta i VeroYellow.Kao i kod običnih 2D inkjet štampača, ovo dozvoljava Objet500 Connex3 štampaču da kombinuje materijale za stotine mogućih boja, uključujući i neke providne boje.

428683_stampac-_f

Kombinovanjem tradicionalnih boja koje se koriste i u dvodimenzionalnom štampanju, kao što su cijan, magenta i žuta, predmet od više materijala može izgledati poput duge.

Osnovu čine guma i plastika, ali njihovim mešanjem mogu se dobiti i drugi materijali čija čvrstina, elastičnost i transparentnost variraju.

Nova tehnologija 3D štampanja omogućiće industrijskim dizajnerima da budu još kreativniji i brži. Vreme izrade prototipa koji se kasnije iznose na tržište biće upola kraće jer predmete nije potrebno dorađivati i farbati, već iz štampača izlazi gotov proizvod.

Konkurentska kompanija 3D Systems nedavno je predstavila svoj 3D štampač „ProJet 5500X“, koji takođe kombinuje različite materijale, ali nudi samo crnu, belu i pojedine nijanse sive, što znači da predmeti moraju naknadno da se boje.

Stratasys jeu saradnji sa kompanijom Trek Bicycle radio na dizajniranju novih dodataka za bicikle kao što su zaštita za lance ili držači, a sve uz pomoć Objet500 Connex3 3D štampača. Čak su proizveli i kacigu za bicikliste u više boja.

3d-printed-bike-helmet

Šta bi vi kreirali sa Objet500 Connex3 3D štampačem?

Izvor: IBTimes

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR