Predstavljen je novi flegšip – Huawei P8

Predstavljen je novi flegšip – Huawei P8

1492
0
PODELI

Kompanija Huawei zvanično je predstavila svoj novi model telefona za koji se nada da će pomrsiti konce konkurenciji – Huawei P8.

Breaker

Huawei P8 pokreće procesor koji je i napravila ova kompanija, Kirin 930. U pitanju je 64-bitni octa-core procesor na 2.0GHz. Huawei tvrdi da on pruža 20% veće performanse u odnosu na konkurenciju koja troši isto energije. Što se tiče trajanja baterije, Huawei nije naveo konkretne podatke, osim da je unutra ugrađena baterija od 2.680mAh. Ostatak hardvera je kao i kod drugih vrhunskih flegšip modela – 5.2 inčni displej Full HD rezolucije, 3GB RAM memorije, 16/32GB interne memorije, a tu je i podrška za 4G.

Huawei P8 02

Što se tiče softvera, Huawei je implementirao mogućnost duplog lupkanja po ekranu, čime se napravi slika ekrana (screenshot). Korisnici mogu da nacrtaju krug na slici kako bi “isekli” samo taj deo ekrana, nalik na Samsung S Pen. Moguće je i pretraživati sadržaj telefona glasovnim komandama, što može biti zanimljivo. Huawei P8 pokreće Android 5.0 operativni sistem.

I kamera je vrlo impresivna. U pitanju je senzor od 13Mpix sa optičkom stabilizacijom slike, što je popularno danas. Huawei je naveo da je u P8 ugrađena prva kamera sa novim RGBW senzorom. Detalja o novom senzoru je malo u ovom trenutku, ali dodatak bele boje bi u teoriji trebao da poboljša fotografisanje u uslovima sa lošijim osvetljenjem. Na prednjoj strani je kamera od 8Mpix.

Huawei P8 04

Huawei je pomenuo i opcioni e-ink displej za poleđinu telefona koji bi mogao da od Huawei P8 napravi nešto nalik na YotaPhone.

Huawei P8 03

Sve ovo smešteno je u aluminijumsko unibody kućište debljine 6.4mm.

Telefon će se proizvoditi u četiri boje – srebrna, zlatna, crna i siva, i dolazi u providnom pakovanju. Verzija sa 16GB interne memorije prodavaće se po ceni od 499 evra, a verzija sa 32GB memorije će biti nešto skuplja i imaće cenu od 599 evra.

 

 

Izvor: AndroidCommunity

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR