Predstavljen iPhone SE, ekran od 4 inča, visoke performanse

Predstavljen iPhone SE, ekran od 4 inča, visoke performanse

1384
0
PODELI

Postoji velika potražnja za kompaktnim iPhone 5s modelom (prema rečima Apple-a, prodato ih je preko 30 miliona prošle godine), pa je odlučio da predstavi novi model sa ekranom od 4 inča – iPhone SE.

Breaker

iPhone SE je po dizajnu nalik na iPhone 5S, ali u sebi nosi moćne A9 i M9 čipove iz aktuelnog Apple flegšip telefona, iPhone 6s. Prisutna je unapređena kamera od 12Mpix sa Live Photos i 4K snimanjem videa, kao i podrška za Apple Pay.

iPhone SE 01a

Sa svim modernizovanim hardverom u iPhone SE, podržavaće hands-free Siri komande, brži LTE i brži 802.11ac WiFi. Nažalost, nema podršku za 3D Touch, što je Apple ostavio kao ekskluzivu za svoju “višu klasu”.

iPhone SE 02

Apple kaže da unapređeni hardver kod iPhone SE čini da je on duplo brži od iPhone 5S modela kada je reč o procesorskim performansama, dok je po snazi grafičkog čipa čak tri puta brži! Takođe, navodi se da ima i bolju autonomiju baterije od iPhone 5s modela.

iPhone SE 04

iPhone SE će se prodavati po početnoj ceni od 399 dolara (16GB) model, ali govori se da će u Evropi biti osetno skuplji – 490 evra. Postojaće i model sa 64GB memorije, koji će biti 100 dolara/evra skuplji.

 

 

Izvor: Engadget

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR