Predstavljen iPad Air

Predstavljen iPad Air

1103
0
PODELI
iPad Air

Apple je predstavio petu generaciju iPad uređaja na događaju u San Francisku i dodelio mu naziv iPad Air.

Breaker

Novi model poseduje tanji dizajn i 64bitni procesor, što je prvo predstavljeno kod iPhone 4S.

Fizički je uređaj lakši i tanji. Prethodni iPad je bio težak 630 grama, dok je iPad Air težak samo 450 grama. Debljina uređaja se smanjuje sa 9.4mm na 7.5mm, što je smanjenje od oko 20 procenata. Apple kaže da je iPad Air najlakši tablet “pune veličine” na svetu.

iPad Air poseduje displej od 9.7 inča koji je iste rezolucije kao kod prethodnika – 2.048×1.536 piksela. Čip unutra je onaj koji se može naći u iPhone 5S telefonu – 64bitni A7 procesor. Apple kaže da su performance duplo veće u odnosu na prethodnu generaciju. Poredeći ga sa prvi iPad-om, iPad Air ima 8 puta veću snagu i 72 puta brže grafičke performanse. iPad Air takođe poseduje M7 koprocesor za pomeranje uređaja, koji povlači podatke iz ugrađenog akceleromentra, žiroskopa i kompasa.

iPad Air 02

Novi iPad poseduje dva ugrađena mikrofona za poboljšane audio performanse pri pozivanju preko FaceTime aplikacije i snimanja videa.

Apple je rekao da dva puta brži od iPad 4 na WiFi mrežama, jer podržava novi standard 802.11ac. Kamera na zadnjoj strani je rezolucije 5Mpix, kao kod iPad 4 modela. Baterija od 32.4 Wati je propisana da traje 10 časova.

Cena je ista kao za prethodne iPad uređaje, počevši od 499 dolara za 16GB, dostupnog u beloj, crnoj i “svemirski sivoj” boji. Kapacitet ide do 128GB po ceni od 799 dolara. iPad 4 nestaje iz ponude, ali Apple će zadržati dve godine star iPad 2 u ponudi, počevši od 399 dolara za verziju od 16GB.

iPad Air 03

iPad Air će krenuti u prodaju širom sveta 1. novembra. Poseduje podršku za LTE mreže, pošto će Apple nuditi takvu verziju preko T-Mobile mreže, što će ga učiniti dostupnim kod četiri najveća mobilna provajdera u Americi.

 

Izvor: Mashable

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR