Predstavljen Android 4.4 (KitKat)

Predstavljen Android 4.4 (KitKat)

1057
0
PODELI

Pored Nexus 5 telefona, Google je juče predstavio i novu verziju svog operativnog sistema – Android 4.4 KitKat!

Breaker

Android 4.4 KitKat donosi brojne novine, zato mu je i dodeljen novi naziv – KitKat.

KitKat poseduje novi dialer (aplikacija za pozivanje) koja nudi predloge i identifikuje ko zove ukoliko je pravno lice u pitanju (još uvek se ne zna da li radi u Srbiji).

Tu je nova Hangouts aplikacija koja sada podržava slanje i primanje SMS poruka i u potpunosti menja standardnu Messaging aplikaciju.

Kao kod Moto X, postoji mogućnost pretrage direktno sa glavnog ekrana kada se izgovori “OK Google”.

Od prednosti novog operativnog sistema Google je naveo da je izvršio optimizaciju kako bi Android 4.4 radio na uređajima sa manje RAM memorije, tačnije, oni sa 512MB RAM-a.

KitKat 01

Sa strane NFC-a, sada postoji podrška za emulacijuhost kartice, što omgućava da aplikacije prebace NFC kontroler u mod koji emulira karticu i tako omogućava plaćanje raznih usluga.

U Android je dodata podrška za štampanje dokumenata, sa podrškom za eksportovanje PDF-a, štampu iz Cloud-a, ali i drugi lokalni servisi za štampu preko WiFi-ja.

KitKat 02

Ubačena je mogućnost za korišćenje bilo koje aplikacije za SMS, bez prisustva fabričke SMS aplikacije.

Aplikacije će sada moći da koriste kompletan ekran telefona, što je vrlo važno za uređaje koji imaju softverske tastere. Tasteri će se pojavljivati kada se prstom prevuče od gornje do donje ivice ekrana.

KitKat 03

Google će izbaciti update za Nexus 4, 7, 10 i Google Play verzije Samsung Galaxy S4 i HTC One u narednim nedeljama. Dok je podrška za Galaxy Nexus, na žalost, ukinuta.

 

Izvor: Anandtech

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR