Powercolor predstavio Radeon R9 285 TurboDuo OC grafičku karticu

Powercolor predstavio Radeon R9 285 TurboDuo OC grafičku karticu

674
0
PODELI
Powercolor Radeon R9 285 TurboDuo OC_1

TUL Corporation, kompanija koja stoji iza Powercolor brenda, je predstavila novu Radeon R9 285 TurboDuo OC grafičku karticu. Nova AMD radeon kartica podržava novu GCN arhitekturu, DirectX 12 i Mantle API.

Powercolor Radeon R9 285 TurboDuo OC kartica ima 2GB GDDR5 memorije i dolazi fabrički overclockovana sa taktom jezgra od 945 MHz i taktom memorije od 1375MHz.

Powercolor Radeon R9 285 TurboDuo OC koristi i PowerColor ekskluzivni Gold Power Kit, koji podrazumeva 7-faznu sekciju za napajanje, PowerPAK SO-8, a tu je i SVI2 Green Power Manage tehnologija, sa kojom se osigurava stabilnost prilikom overclocka.

Powercolor Radeon R9 285 TurboDuo OC_1

Powercolor Radeon R9 285 TurboDuo OC ima TurboDuo tehnologiju hlađenja i dolazi sa dva 80mm ventilatora i patentiranim Double Blades dizajnom ventilatora, koji stvara 20% veći protok vazduha i pruža efikasno odvođenje toplote. Hladnjak dolazi sa toplotnom cevi u obliku slova U iz 3 dela, koji veoma vrzo odvodi toplotu sa GPU-a. Baza ovog hladnjaka je kompletno izrađena od bakra i potpuno prekriva GPU.

Kartica dolazi i sa svim novim stvarima koje AMD GCN(Graphics Core Next) tehnologija. Tu su TrueAudio tehnologija, i ovo je prvi diskretni GPU koji ima programibilnu audio sekciju. Ovo donosi jedinstveno audio iskustvo na vaš PC računar. Naravno tu je podrška za dobro poznate Crossfire i AMD Eyefiniy tehnologije.

Powercolor Radeon R9 285 TurboDuo OC_2

Za više informacija o Powercolor Radeon R9 285 TurboDuo OC, možete posetiti zvaničnu stranicu proizvođača, LINK.

Izvor: TechPowerUp

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR