Poslednji Japanski proizvođač VHS plejera prestaje sa proizvodnjom

Poslednji Japanski proizvođač VHS plejera prestaje sa proizvodnjom

5355
0
PODELI

Uprkos velikoj popularnosti strimovanja sadržaja preko interneta, VHS plejeri se i dalje proizvode u određenim delovima sveta. Iako su DVD i Blu-Ray formati postali vrlo pristupačni, ipak postoje tržišta koja i dalje proizvode i prodaju HVS plejere zahvaljujući izuzetno niskoj ceni proizvodnje i širokoj dostupnosti. Za Japan, VHS era će se završiti jer poslednji proizvođač iz ove zemlje planira da u celosti prekine sa proizvodnjom VHS proizvoda.

Funai Electric, jedini proizvođač VHS hardvera u Japanu, će prestati sa proizvodnjom ovog starijeg hardvera jer je sve teže doći do adekvatnih delova za njihovu proizvodnju. Neki će pitati da li ljudi uopšte i dalje kupuju VHS plejere, a odgovor je – DA. Funai Electric je prodao preko 750.000 primeraka prošle godine, ali kompanija vidi pad u prodaji i ne očekuje da će se situacija poboljšati.

Pošto razne kompanije rade na tome da učine internet dostupnim u baš svim delovima sveta, izgleda da će i DVD brzo poći putem VHS-a, jer će onlajn striming postati svetski standard. Poslednji primerci VHS plejera iz Funai Electric će biti isporučeni sledećeg meseca, a onda će kompanija trajno prestati sa njihovom proizvodnjom.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR