Popiješ pilulu i loguješ se na facebook

Popiješ pilulu i loguješ se na facebook

1087
4
PODELI

Ređina Dugan, izvršna direktorka Motorole, na D11 konferenciji predstavila je gotovo neverovatan koncept logovanja na sajtove koji zahtjevaju identifikaciju.

U Motoroli smatraju da su korisnici izuzetno nezadovoljni sadašnjim načinom logovanja na Facebook, Twitter, mail i druge sajtove i aplikacije.

“Korisnici istovremeno koriste na desetine lozinki, koje mešaju i imaju problema da ih zapamte. Takođe, veliki broj korisnika ima problem da napravi smislenu i validnu lozinku, koja neće biti laka za hakovanje”, rekla je Dugan.

Zbog toga je Motorola rešila da stvari učini daleko prostijim i napravila (i patentom zaštitila) nov način logovanja pomoću vitaminske pilule.

Neobična pilula sadrži poseban elektronski čip. Kada je čovek proguta njegov stomak se ponaša kao elektrolit, koji potom aktivira elektronski čip i na isti način ga napaja “strujom” neophodnom za rad. Tableta poseduje prekidač, koji se naizmenično pali i gasi, generišući na taj način osamnaestobitni signal, sličan elektrokardiogramu.Na taj način celo telo postaje živa lozinka, a kako telo provodi struju, dovoljno je prstom dodirnuti smartphone, tablet ili računar, kako bi se obavila identifikacija i izvršila automatska prijava na bilo koji servis.

Dejstvo pilule traje do 24 sata, a kompletan sadržaj tablete, sem rastvorenog, vitaminskog dela, izbacuje se prirodnim putem iz organizma i ne šteti zdravlju.

Motoroli je sada preostalo samo da napravi i “proizvede” bolju vezu između ljudskog dodira i receptora na gedžetima za logovanje.

Kako vam se čini ova ideja?

 

4 KOMENTARA

  1. ma aaaaaajde molim te… ne vidim zasto je potrebno nesto vise od RFID kartice neke, ili u ekstremnim slucajevima bimetrijski ciitaci (isto bi mesta zauzimali kao i "citaci tableta iz stomaka"), neko ce da pije tablete da se uloguje na svoj bakovni racun kamoli drustvene mreze…. najgluplja ideja koju sam ja cuo….

  2. ma aaaaaajde molim te… ne vidim zasto je potrebno nesto vise od RFID kartice neke, ili u ekstremnim slucajevima bimetrijski ciitaci (isto bi mesta zauzimali kao i "citaci tableta iz stomaka"), neko ce da pije tablete da se uloguje na svoj bakovni racun kamoli drustvene mreze…. najgluplja ideja koju sam ja cuo….

POSTAVI ODGOVOR