Podrška za Android aplikacije možda na Windows Phone

Podrška za Android aplikacije možda na Windows Phone

645
0
PODELI

Određeni izvori kažu da Microsoft ozbiljno razmišlja da doda podršku za Android aplikacije u svoj Windows Phone operativni sistem.

Breaker

Budući Windows Phone uređaji i Windows računari bi mogli da koriste Android aplikacije, navodi se u izveštaju sajta The Verge. Neimenovani izvod kaže da Microsoft “ozbiljno razmišlja” da implementira podršku za Android aplikacije u Windows i Windows Phone operativne sisteme. Dok se vode diskusije u okviru kompanije Microsoft, a mišljenja podeljena, ovaj potez se smatra kao jedan od načina da Windows Phone prevaziđe jaz između njega, Android i iOS operativnih sistema.

Verge ističe da je jedna od prednosti Androida vrlo velika količina aplikacija, pa da bi ovakav potez pomogao Microsoftu da se bolje pozicionira na tržištu mobilnih uređaja. Ovo je nalik na Blackberry-jev Android Runtime, koji omogućava poslednjoj generaciji Blackberry 10 uređaja da pokreću Android aplikacije pored nativnih BB10 aplikacija. Microsoftovom runtime-u, kao i Blackberry-jevom, će najverovatnije nedostajati Google Play servisi, pa neće nuditi iste API-je kao na zvaničnim Google Android uređajima.

Nokia Android

Ipak, mnoge kompanije već rade na tome da Android i Windows rade zajedno, uključujući Bluestacks i proizvođači poput Asus-a, sa dual-OS uređajima. Tu je i Microsoft koji je ponudio HTC-u da na svoje mobilne uređaje stavlja dva operativna sistema – Android i Windows Phone.

Bilo koji potez prema zvaničnoj podršci za Android aplikacije na Windows operativnim sistemima će imati velike posledice za Microsoft i Google. Iako je taj mogućnost tek u razmatranju, biće zanimljivo videti da li će Microsoft odlučiti da usvoji Android aplikacije i, ukoliko to uradi, da li će ova mogućnost uticati na prodaju njegovih uređaja.

 

Izvor: AndroidCentral

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR