Plaćene aplikacije na Google Play uskoro u Srbiji

Plaćene aplikacije na Google Play uskoro u Srbiji

945
0
PODELI

Nakon par godina čekanja, Google je najzad uvrstio Srbiju na listu zemalja gde je moguće kupovati aplikacije putem Google Play prodavnice!

Breaker

Iako su Android uređaji zastupljeni u Srbiji od samog početka (od davne 2009. godine), a njihova popularnost veoma velika, imali smo pristup samo besplatnim aplikacijama na Google Play prodavnici (ranije Google Market). Neko će se možda setiti da smo u jednom kratkom periodu mogli da kupujemo aplikacije, ali ta privilegija je veoma kratko trajala. Od tada je zemlja Srbija ostala na listi onih zemalja kojima nije omogućena kupovina. Google je blagovremeno proširivao listu i omogućio mnogim zemljama kupovinu aplikacija, dok je Srbija ostala na veoma kratkoj listi onih koje nisu te sreće. Mnogi napredniji korisnici su kontaktirali Google podršku, ali ostali uskraćeni za odgovor zbog čega je to tako, sa generičkim “Ispitaćemo”. I tako godinama.

Ali danas su se stvari promenile, Srbija je najzad dodata na listu zemalja gde je kupovina aplikacija moguća!

Google Play Srbija

Lista se može videti ovde – LINK

 

 

To znači da ćemo ubrzo moći da vidimo plaćene aplikacije i igre na svojim Android uređajima i uredno vršimo kupovinu onih koje su nam potrebne. Sada je samo pitanje dana kada ćemo ugledati cene aplikacija u dinarima.

 

 

 

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR