Pico Neo VR sistem uskoro dostupan po ceni od 550 dolara

Pico Neo VR sistem uskoro dostupan po ceni od 550 dolara

1007
0
PODELI

Virtuelna realnost više nije prisutna samo u filmovima naučne fantastike, već uveliko stiže u domove ljudi širom sveta. Masovno se proizvode razne VR naočare, dodaci, igre, aplikacije, itd. Sada se i Pico, proizvođač iz Kine, pridružuje trendu svojim Neo VR sistemom, koji je verovatno prvi VR sistem sa ugrađenim Qualcomm Snapdragon 820 procesorom, i to ne u naočare, već u kontroler za igru koji dolazi u pakovanju.

Breaker

Ne želite da vam se VR naočare previše zagreju, jer se ipak stavljaju na glavu, pa je to prednost Pico Neo, jer se procesor, memorija i RAM nalaze u samom kontroleru. Još  jedna dobra stvar je što se VR naočare mogu kupiti posebno, bez kontrolera, upola cene. Naočare u sebi imaju ugrađen AMOLED ekran od 3.8 inča sa 1200 x 1080pix rezolucijom i uglom vidljivosti od 102 stepena.

Pico Neo VR 02

Kompletan Pico Neo VR sistem sa naočarama i kontrolerom ima Snapdragon 820 procesor, 4GB RAM, 32GB ROM sa slotom za microSD karticu, WiFI 802.11b/g/n i Bluetooth 4.1. Sam kontroler na sebi ima fizičke tastere i tačped na poleđini, kao i senzor za pokrete.

Pico Neo VR 04

Naočare su teške 310 grama, dok je težina kontrolera 225 grama. Naočare imaju u sebi bateriju od 5000mAh i brzo se pune jer podržavaju Qualcomm Quickcharge 3.0.

Pico Neo VR 03

Prema objavljenim informacijama, kompletan sistem će krenuti sa prodajom juna meseca i koštaće oko 550 dolara, dok će samo naočare imati cenu od 300 dolara.

 

 

Izvor: AndroidCommunity

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR