Peticija da Winamp postane otvoreni softver

Peticija da Winamp postane otvoreni softver

726
0
PODELI
Spasite Winamp

Prošle nedelje AOL je objavio da će verzija 5.66 Winamp media plejera biti i poslednja i da će sva podrška, kao i mogućnost skidanja programa, biti ukinuta 20. decembra. Ali ljubitelji ovog programa pokrenuli su peticiju da AOL preda izvorni kod Winampa zajednici na dalje unapređivanje.

Breaker

Za vrlo kratko vreme, ljudi širom sveta potpisali su ovu onlajn peticiju i ona već sadrži više od 14.000 potpisa!

Peticija, postavljena na Change.org sajtu, započeta je od grupe softverskih developera koji su se udružili i pokrenuli “Spasite Winamp” kampanju. Osnovna ideja je da Winamp postane softver otvorenog koda i zajednica nastavi sa održavanjem i unapređivanjem, umesto da se kompletno ugasi.

Spasite Winamp

Peticija je postala još popularnija kada je krenula glasina da Mikrosoft želi da otkupi Winamp od AOL-a, zajedno sa Shoutcast striming media servisom. Čak i ukoliko se to dogodi, ne postoji garancija da će Mikrosoft nastaviti sa izbacivanjem novijih verzija Winampa nakon trenutne 5.66 verzije.

 

Svi zainteresovani mogu potpisati peticiju na sledećem linku: http://www.change.org/en-AU/petitions/aol-keep-winamp-alive-or-let-it-go-open-source

 

Izvor: NeoWin

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR