Patriot Blast SSD – eksplozivno brz, dostupan svima!

Patriot Blast SSD – eksplozivno brz, dostupan svima!

4446
0
PODELI

SSD ili Solid State Drive mnogi nazivaju “najboljom investicijom ikad” kada su računari u pitanju, a kažu i da predstavlja unapređenje računara koje se najlakše primeti. Da, sa ovim navodima bi mogli da se složimo. Ali zašto je to tako?

Pre svega, SSD-ovi nemaju pokretne delove poput hard diska, već su izrađeni od fleš memorija i memorijskog kontrolera. U zavisnosti od kvaliteta i brzine tih delova, SSD-ovi mogu biti i više od 10 puta brži od standardnih hard diskova u radu! Ta razlika u brzini rada na računaru bude još primetnija na računarima sa SATA3 portom, jer oni “izvlače” maksimum iz modernih 2.5″ SATA3 SSD-ova. Zahvaljujući SSD-u, operativni sistem se podiže za 7-10 sekundi, i računar je spreman za rad. Nemojte misliti da nema svrhe da SSD stavljate na SATA2 konektor, i tada ćete dobiti osetno ubrzanje u radu. I da, možete koristiti iste SATA kablove kojima povezujete hard disk i za SSD. Isključite hard disk, povežete SSD, instalirate operativni sistem i uživate!

Pored toga, programi i igre koje se instaliraju na SSD neuporedivo brže se pokreću i nema dugog čekanja koje je nekad prisutno kod hard diska zbog previše izfragmentisanih fajlova. Da, to je još jedna prednost SSD-a – nije mu potrebna defragmentacija fajlova, kao kod HDD-a, već ih on jednako brzo učitava, u ma koliko delova su oni fizički podeljeni u memoriji.

Patriot Blast 120GB SSD 01

Ovom prilikom ne možemo da ne pomenemo jedan od trenutno najpopularnijih modela SSD-a, Patriot Blast, koji je trenutno dostupan u verzijama sa 120 i 240GB kapaciteta. Naprednijim korisnicima će značiti da kažemo da se u Blast ugrađuje Phison S10 kontroler, koji se pokazao kao rešenje koje pruža odlične brzine u radu kada su u pitanju pristupačniji SSD-ovi aktuelne generacije.

Dokaz koliko je brz Patriot Blast priložićemo u vidu rezultata u CrystalDiskMark 5.1.2 programu. Testirana je verzija sa 240GB kapaciteta na SATA3 portu (Intel Z68 čipset).

Patriot Blast Random Data

Nadogradite svoj desktop ili laptop računar već danas jednim Patriot Blast SSD-om, biće to jedna od najboljih odluka koje ste doneli! 😉

Model sa 120GB kapaciteta pogledajte i poručite ovde – Patriot Blast 120GB SATA3 560/425MB/s

Model sa 240GB kapaciteta pogledajte i poručite ovde – Patriot Blast 240GB SATA3 560/530MB/s

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR