Pametni satovi popularniji od švajcarskih?

Pametni satovi popularniji od švajcarskih?

7182
2
PODELI

Da li to švajcarski ručni sat može imati problem? Izgleda da je istina. Švajcarski satovi se suočavaju sa padom prodaje, usled pojave visoke tehnologije. Glavni uzrok – pojava pametnih satova.

Breaker

Prema nedavnim podacima koji su objavljeni, u 4-tom kvartalu 2015. godine, globalna isporuka pametnih satova nadmašila je švajcarske satove i pretekla svoju luksuznu braću. Velike zasluge za to mogu se pripisati kompaniji Apple i njihovoj dominaciji na tržištu pametnih telefona.

Kako popularnost pametnih satova dramatično raste, tako interesovanje potrošača za švajcarskim satovima opada. Sve se to dešava najviše zbog nespremnosti švajcarskih firmi da prihvate postojanje i razvoj noseće tehnologije, koja pored pokazivanja vremena omogućava odgovaranje na pozive, slanje/primanje elektronske pošte, proveravanje akcija na berzi, krvnog pritiska, itd.

 

“Industrija švajcarskih satova stavlja svoju glavu u pesak, nadajući se da će pametni satovi nestati poput fatamorgane u pustinji”. 🙂 Neil Mawston

U novembru, švajcarski proizvođač luksuznih satova objavio je svoj “Connected Watch”, koji pokreće Google Android operativni sistem. Poseduje dvojezgarni Intel Atom procesor na 1.6GHz i duplo više memorije nego što imaju drugi Android pametni satovi.

155 godina stare kompanije i dalje čine samo 1% globalnog tržišta tokom četvrtog kvartala, daleko iza Apple-ovih 63% i Samsung-ovih 16%.

Možda će švajcarska biti u stanju da pojača svoju igru i ovaj nedostatak nadoknadi u nekoliko narednih godina, proizvodeći više tehnički orijentisane proizvode koji sve više privlače pažnju potrošača i vremenom postaju trend.

Sat otkucava, Švajcarska.


Ukoliko i vi želite da pratite trendove, na našem sajtu možete poručiti pametni model koji možete povezati sa vašim Galaxy Note 3 uređajem.

Samsung Galaxy Gear SM-V700

1398766175-samsung-galaxy-gear-watch-white-1

 

Izvor: cnet

 

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR