Ovako Apple ‘kažnjava’ korisnike koji s iPhone-a pređu na Android

Ovako Apple ‘kažnjava’ korisnike koji s iPhone-a pređu na Android

599
0
PODELI

Brojni bivši korisnici iPhone-a koji su ga zamenili Googleovim Androidom imaju problem sa primanjem SMS poruka koje kasne ili se uopšte ne isporučuju. Problem je vezan samo za poruke koje im se šalju s iPhone-a pa mediji i nezadovoljni korisnici već dugo vremena upozoravaju na ovaj problem koji Apple još nije rešio.

Neki novinari su komentarisali da Apple na ovaj način kažnjava osobe koje zamene iPhone sa Androidom, jer im onemogućava dalju komunikaciju sa prijateljima pa se na taj način stvara utisak kako trebaju posedovati Apple-ov uređaj za dalju komunikaciju. Sličan problem sa neisporučivanjem iMessage poruka ima i Adam Pash sa Lifehackera kome je nedavno zaposlenik Apple-ove službe za korisnike potvrdio kako veliki broj korisnika ima isti problem.

Do ovog problema dolazi zbog Apple-ovog iMessage servisa – reč je o drugačijem sastavu u odnosu na klasičan sastav za slanje i primanje poruka putem mobilnih telefona pa nakon što se poruke pošalju korisniku koji je ranije koristio iMessage pa prešao na Android, one znaju privremeno ili zauvek ‘zapeti’ u tom sastavu,  jer traže neaktivnu iMessage adresu. Još jedan od problema jeste što se osobama koje su poslale poruku na ekranu prikaže da je poruka isporučena bivšem korisniku iPhone-a, iako je on možda nije primio.

Novinari Business Insidera napominju kako ekipa iz Apple-a radi na rešavanju ovog problema zbog kog ‘diskriminišu neke korisnike Androida’, ali navodno još ne znaju kako da ga poprave. Jedno od rešenja koje savetuju iz Apple-a, ali koje ne pomaže svim korisnicima jeste da, pre nego što korisnici pređu na telefon koji radi na Androidu, isključe iMessage na svojim telefonima.

Da li ste vi do sada imali ovakvih problema s iMessageom? 

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR