Otključani Skylake-K procesori stižu i na laptopove

Otključani Skylake-K procesori stižu i na laptopove

1081
1
PODELI

Tokom Intel Developer Forum 2015 događaja, Intel je otkrio svoje planove da predstavi otključane Skylake-K procesore za laptop računare tokom ove godine. Potpredsednik ove kompanije je izjavio da će visoka klasa laptop računara dobiti Skylake procesore koji omogućavaju overclock.

Breaker

Skylake-K procesori namenjeni su entuzijastima i naći će se isključivo u premium laptop računarima. Pošto ovi procesori podržavaju overclock, postojaće određena ograničenja po pitanju potrošnje i zagrevanja.

ASUS, MSI i EVGA već naporno rade na razvoju svojih modela sa Skylake-K mobilnim čipovima. Oni će morati da razviju adekvatne rashladne sisteme kako bi se izborili sa uvećanom toplotom tokom overclocka, što će možda dovesti i do laptopova sa vodenim hlađenjem. Ova tri proizvođača će možda čak razmotriti i redizajn određenih delova kućišta laptopa kako bi bolje izveli hlađenje.

 

Skylake-K će koristiti i neke mogućnosti koje je doneo Skylake-H, poput DDR4 memorije za bolje performanse, a verovatno i podršku za Thunderbolt 3.

 

 

Izvor: Neowin

1 KOMENTAR

  1. Znaci dobijamo raznovrsnije lap-topove (drugaciji clock speed,cooler…) sto je potpuno u redu. Ali dodatni OC ne bih trebao da bude dozvoljen,jer samo stvara nepotrebnu toplotu bez nekih vecih poboljsanja u performansama.

POSTAVI ODGOVOR